Flare Network Nedir 2023? FLR Nasıl Satın Alınır?

Flare Network, proof of stake (PoS) mutabakat mekanizması uzerine insa edilmis, Katman 1 Ethereum Sanal Makinesi (EVM) tabanlı, birlikte calısabilir bir blok zinciridir. Flare Network birlikte calısabilir iki protokolden olusur. Bunlar State Connector ve Flare Time Series Oracle seklindedir.

State Connector, harici blok zincirlerinden gelen veriler üzerinde dogrudan on-chain mutabakat saglanmasına olanak tanır ve Flare Time Series Oracle (FTSO), 3 dakikalık aralıklarla hızlı bir sekilde güncellenen kripto para fiyatları gibi off-chain zaman serisi verileri saglayan merkezi olmayan bir oracle’dır. Bir araya getirildiginde, Flare Network üzerindeki merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) blok zincirleri arasında zamanında bilgileri kolayca kullanabilir, ancak bu agın ana kullanım alanı DeFi platformları icin girdi saglamayı içerir.

Flare Network’un DeFi platformlarının yanı sıra kripto yatırımcıları tarafından da buyuk olcude beklenmesinin nedeni, standart bir merkezi olmayan sistemde fikir birligi saglamanın zorluklarıdır. En gelismis merkezi olmayan aglar, hata toleransı ve senkronizasyonu sergilemek icin teşvik modelleri ve kriptografik kanıtlar uygulamakla gorevlidir. Flare Network, gerçek ademi merkeziyetcilige olanak tanıyan kendi güvenilir dugumler sistemine sahip bir Federated Byzantine Agreement protokolu olarak bu gorevleri yerine getirmek için iyi bir donanıma sahiptir. Federated Byzantine Agreement, Stellar ve XRP gibi agların kullandığı bir mutabakat mekanizmasıdır.

Flare Network (FLR) Nasıl Kullanılır

Daha once Spark (FLR) olarak bilinen Flare Network’ün yerel tokenı artık Flare (FLR) olarak anılmaktadır. Bunun amacı blockchain agının akışını saglamaktır. Hala Spark token olarak bilindigi dönemde FLR, on-chain bir oracle aracılıgıyla veri saglama gibi ek bir işleve sahipti. Delegasyon ve yonetişim kullanımları ile birlikte, farklı aglarda guvenilir token temsillerini barındıran Spark Bagımlı Uygulamasını (SPA) oluşturmak için kullanılabilir. Buna bir ornek olarak XRP token’ının guvensiz bir versiyonu olan FXRP token’ı verilebilir. Ancak bu uygulama FAssets’in kullanılmaya başlanmasıyla birlikte gereksiz hale gelmiştir.

Flare Network asamalı olarak başlatılacaktı. İki yılı aşkın bir geliştirme surecinin ardından, Flare Network nihayet 14 Temmuz 2022’de özel bir gozlem modunda yumusak beta olarak başlatıldı. Flare Network, 30 Eylul itibariyle halka acık gozlem moduna gecis yapmıştır.

Airdrop ile 4,28 milyar civarında FLR Token dagıtıldı. Dagıtım, Aralık 2020’de en az 1 XRP’ye sahip yatırımcılara verildi. Airdrop 1:1 oranında gerçeklestirildi. 1 XRP = 1 FLR olarak dagıtım tamamlandı.

Flare Network’un FLR tokenleri halihazırda yerleşik kripto paralarla guclu baglantılara sahip oldugundan, bir FLR yatırımı yaparken kendinize guvenebilirsiniz. FLR tokenlerine yatırım yapmanın bircok avantajı bulunmaktadır:

Ripple (XRP) kripto para birimine dogrudan baglantı olması.

Hugo Philion ve Sean Rowan tarafından yönetilen guclu bir ekip olması.

Halihazırda cok sayıda buyuk borsada listelenmiş olması.

ongorulebilir yonetisim sistemine sahip olması.

Bircok pratik kullanım orneginin olması.

Birden fazla cuzdan ile uyumluluk saglayabilmesi.

 

Related Posts